Nastavení E-mailů na Českém hostingu pro odkoupené eshopy

Praktická ukázka nastavení emailů na Českém hostingu pro odkoupené eshopy

Vážení zákazníci,
 
vzhledem k narůstajícím dotazům ohledně emailů, které spadají do spamu, jsme se rozhodli napsat článek, ve kterém Vám popíšeme základní kroky, které je potřeba udělat, abyste měli vše správně nastavené. Tento článek se netýká uživatelů, kteří mají pronajatý eshop.
 
Ukážeme Vám nyní příklad toho co je potřeba mít nastavené na Vašem hostingu a jak to dále použít v administraci. Praktická ukázka je zde uvedena pouze pro uživatele Českého hostingu.
 
1) Na hostingu se přepnete do správy domény. V záložce E-maily si vytvoříte (nebo máte již vytvořený) email, který bude ve tvaru "info@doména.com". Jaké slovo bude před @ je čistě na Vás, pouze pro příklad jsme uvedli "info". Vytvoříte ho pomocí tlačítka "Založit nový e-mail" a vyplníte začátek vašeho emailu a nastavíte heslo. Dále si můžete nastavit i adresu pro směrování (může zde být max. 1). Doporučuje zaškrtnout checkbox "Zapnout antispam" a klikněte na tlačítko "odeslat". Jak by to mělo na českém hostingu vypadat je ukázané na obr. 1.

emailoveSchranky_LI (2).jpg

obr.1 E-mailové schránky

Pokud máte emaily již založené, tak je potřeba nastavit DKIM a SPF záznamy. Není to potřeba nikde zdlouhavě hledat, ale stačí Vám pouze kliknout na odkaz "Údaje", kde si nastavíte DKIM a "TXT záznamů", kde nastavíte SPF záznamy.

2) U DKIM je potřeba mít Webserver,  Odesílací server pro poštovní klienty (smtp.cesky-hosting.cz),  Webmail nastavený jako "Aktivní" - viz obr. 2.

DKIM_LI.jpg

obr. 2 DKIM

3) TXT záznamy se používají zejména pro SPF a DKIM. Nastavíte je tak, že kliknete na tlačítko "Přidat TXT záznam", v sekci Generátor SPF záznamu kliknete na tlačítko "Navrhnout záznam". V tuto chvíli se Vám vytvořil SPF záznam a Vaše TXT záznamy by měly vypadat jako na obr. 3.

TXTzáznamy_LI.jpg

obr. 3 TXT záznamy

4) Jestli máte všechny kroky, které jsme si teď prošli nastavené správně, tak už chybí poslední krok. Přihlásíme se do administrace Vašeho eshopu a v nastavení / předvolby / emaily - nastavíte "email administrátora". Právě zde nastávají ty největší chyby. Zde je potřeba mít uvedený STEJNÝ EMAIL JAKO MÁTE NA HOSTINGU VYTVOŘENÝ. Veškeré přesměrování si nastavujete také na hostingu, nikoli v eshopu. Pokud nevyplníte "Email-objednávky" tak se použije email administrátora. Úplně stejné je to i pro "Email-Registrace". Pokud vyplníte všude tento email, tak se vůbec nic nestane. Správné nastavení naleznete na obr. 4.

emailPředvolbyEshop_LI.jpg

obr. 4 Nastavení emailů v eshopu

5) V tuto chvíli byste měli mít nastavení ohledně emailů v pořádku.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací