Nastavení SMTP (i pro pronajaté eshopy)

Doplnění: Stále spousty eshopů nemá nastavené SMTP.... Při odesílání přes SMTP je odesílat vždy nastaven na email SMTP. Původní odesílatel je pak uvedený v ReplyTo, aby bylo možné přímo odpovědět.

Doplnění:
Při odesílání přes SMTP je odesílat vždy nastaven na email SMTP. Původní odesílatel je pak uvedený v ReplyTo, aby bylo možné přímo odpovědět na možnost, objednávku atd..
 
 
Vážení zákazníci,
 
vzhledem k narůstajícím dotazům ohledně emailů, které spadají do spamu, jsme se rozhodli napsat článek, ve kterém Vám popíšeme základní kroky, které je potřeba udělat, abyste měli vše správně nastavené. Tento článek se týká odkoupených i pronajatých eschopů.
 
Ukážeme Vám nyní příklad toho co je potřeba mít nastavené ve Vašem eshopu.
 
 
1. Přihlásíte se do administrace eshopu a v maily / SMTP naleznete Nastavení odesílání mailů přes SMTP(Simple Mail Transfer Protocol). Zde je potřeba vyplnit všechny dostupné kolonky. První stav je vždy "Vypnuto", jakmile dojde k ověření, tak se stav změní na "Zapnuto". Než se nám, ale stav změní, tak je potřeba si říct, co, jak a kam vyplnit.
 
Host: jedná se o adresu serveru pro odchozí poštu, zjistíte u vaše poskytovatele emailů (pro seznam: smtp.seznam.cz, pro gmail: smtp.gmail.com atd.)
 
Email odesílatele: musí být stejný jako email v nastavení / předvolby / maily / email administrátora
 
Zobrazené jméno: Například jméno eshopu nebo firmy
 
Login: Přihlašovací jméno - většinou stejné jako email (samozřejmě záleží na tom jak jste si Vy nastavili)
 
Heslo: heslo by mělo být stejné jako heslo na Váš email
 
Na obr. 1 je názorně vidět, jak by to mělo být vyplněné. Co se týče Port a Secure, tak to naleznete vždy u svého poskytovatele emailu. Teď už pouze stačí kliknout na "Uložit nastavení".
pronajem_1.jpg
obr. 1 Nastavení odesílání mailů přes SMTP
 
Z bezpečnostních důvodů po kliknutí na "Uložit změny" se skrylo heslo. V tuto chvíli je potřeba kliknout na odkaz "Otestovat a zapnout" - viz obr. 2.
 
pronajem_2.jpg
obr. 2 Skryté heslo z bezpečnostích důvodů a odkaz Otestovat a zapnout
 

Pozor na to, že některé SMTP servery mají zakázané odesílání z cizí mailové schránky. Takže například neakceptují email od zákazníka do Vaší mailové schránky.

2. Stav se Nám nyní změnil na "Zapnuto" a to znamená, že je vše v pořádku - viz obr.3. Ještě si zkontrolujte, že v nastavení / předvolby / maily / email administrátora máte opravdu stejný email jako jste nyní vyplnili - viz obr. 4.
 
pronajem_3.jpg
obr. 3 Odesílání emailů přes SMTP je nastavené správně
 
pronajem_4.jpg
 
obr. 4 Nastavení / Předvolby / maily / email administrátora
 

 

Povolení SMTP pro eshop pokud používáte Gmail

Video návod na nastavení SMTP ve Vašem eshopu

Komentáře k Nastavení SMTP (i pro pronajaté eshopy)

1
7.10.2022 18:21
Lukáš Kandler

Dobrý den, koupil jsem doménu, nastavil A záznamy k vám. Chtěl bych na této doméně mít email info@domena.cz. Jak to mám udělat? Registrovanou ji mám na Wedosu, pokud jsem ji tam přidal k hostingu, DNS záznamy to přemazalo. Vrátil jsem tedy A záznamy na vaše, pak si ale nemám jak na doméně zřídit emaily. Ale to je přece nesmysl, předpokládám tedy, že to nějak jde, jen mi není jasné jak. Prosím tedy o radu.
Děkuji

2
7.10.2022 19:31
Martin Březovský

Dobrý den,
email si založíte na Wedosu, pak si přenastavíte DNS A záznam. Wedos A záznamy upravuje, i když A záznam nesouvisí s emailem.
Zkrátka MX záznamy pro emaily budete mít nastavené pro Wedos a A záznamy budou nasměrované k nám.
Případně se k Vám můžeme připojit přes TeamViewer a pomoci s nastavením.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací