Registrace eshopu na Heuréku

Chcete získat nové zákazníky? Zvýšit Váš obrat a tím i zisk? Nabízet zboží na jednom z největších porovnávačů zboží v ČR? Řekli jste si 3x ano? Ukážeme Vám jak si Heuréku nastavit a propojit s Vaším eshopem.

Heuréka je jeden z největších porovnávačů zboží, kde naleznete milióny produktů na jednom místě. Výhodou je, že zde naleznete srovnání dalších online obchodů a máte rovnou i reálnou recenzi od zákazníků. Nevýhodou je však cena.

 

Registrace na Heuréku

 

Pro založení účtu klikněte na tlačítko "Přihlásit se" a dáte "Vytvořit nový účet" - viz obr. 1. V prvním kroku budete potřeba email a heslo. V dalším kroku vyplníte údaje o Vašem online obchodu. Budete k tomu hlavně potřebovat Vaše údaje a  XML feed. Veškeré feedy naleznete v admin / databáze / export / XML feedy a vyberete feed na Heuréku - viz obr. 2.
 

1_registrace.jpg

obr. 1 Přihlášení / registrace na Heuréku

XML_eshop.jpg

obr. 2 XML feed na Heuréku

 

Přihlášení na Heuréku

Do administrace Vašeho eshopu na Heuréce se dostanete po přihlášení a kliknete v pravém rohu na Váš email a dáte "Administrace e-shopu" - viz obr. 3.

2_administrace_eshopu.jpg

obr. 3 administrace e-shopu na Heuréce

Přehled Vašich e-shopů

Hned na úvod se dostanete do přehledu Vašich obchodů. Máte-li více eshopu, můžete je spravovat pod jedním účtem. Vidíte zde nejdůležitější funkce mezi, které patří "poslední import", "importovaných / spárovaných produktů", "prokliky" a "akce" - viz obr. 4.  

3_nahraniXML_LI.jpg

obr. 4 Přehled obchodů a základních funkcí

Dobití kreditu a faktury

 

Abyste vůbec mohli začít na Heuréce nabízet Vaše zboží musíte si nejdříve nabít kredit. Ten si můžete nabít v sekci PPC a správa kreditu / dobití kreditu a faktury - viz obr. 5. 
4_dobiti_kreditu.jpg
 
obr. 5 dobití kreditu

Klíč pro měření konverzí

Jedná se o nástroj, díky kterému můžete přesně vyhodnotit efektivitu Vašich investic do Heuréky. Můžete pomocí toho změřit, kolik utracených 2000 Kč přinese objednávek a také v jaké hodnotě. Každý si bohužel neumí spočítat jestli se mu to vyplatí a právě díky tomuhle nástroji to zjistíte. I když je na Heuréce spoustu obchodů, tak pro Vás se to nemusí vyplatit. Pokud to ovšem nezkusíte, tak to nezjistíte. 
 
Aby se to mohlo změřit budete takový kód potřebovat vložit do eshopu. Na Heuréce to naleznete v sekci Statistiky a reporty / Měření konverzí. Váš kód je umístěný v kolonce "Veřejný klíč pro měření konverzí" - viz obr. 6.  Tento kód si zkopírujete a vložíte do eshopu v admin / nastavení / předvolby - kolonka " Heuréka - kód konverzí" - viz obr. 8.
5_mereni_konverzi.jpg
 
obr. 6 kód pro měření konverzí

Ověřeno zákazníky

Jedná se o funkci Heuréky, kdy každý zákazník může ohodnotit Váš eshop. Pokud u Vás zákazník provede objednávku, tak mu Heuréka zašle krátký dotazník a poprosí ho o vyplnění. V dotazníku se vyskytuje zejména zhodnocení spokojenosti s nákupem. Ohodnotí Vás větší množství zákazníků kladně, dostanete od Heuréky certifikát "Ověřeno zákazníky".  Není to však doživotní záležitost. Ztratit ho můžete tím, že budete mít nespokojené zákazníky. Kolik takových nespokojených zákazníků můžete mít je však zcela v rukách Heuréky. Nikdy totiž nejde mít 100% spokojených zákazníků a pokud ano, tak je zde zřejmě něco špatně.
 
Získat můžete "Modrý certifikát Ověřeno zákazníky" a "Zlatý certifikát Ověřeno zákazníky". Každý certifikát má jiná pravidla, který je pouze lehce liší.
 

Modrý certifikát Ověřeno zákazníky

  • musíte být zapojený do služby Ověřeno zákazníky
  • správně vložený script 
  • za posledních 90 dní získáte dostatečný počet respondentů, v řádu desítek hodnocení
  • potřebujete min. 90 % doporučení za posledních 90 dní
  • Klesne-li Vám ve sledovaném období procento doporučení pod 88%, je Vám certifikát automaticky odebrán

Zlatý certifikát Ověřeno zákazníky

  • musíte být zapojený do služby Ověřeno zákazníky
  • správně vložený script 
  • za posledních 90 dní získáte dostatečný počet respondentů, v řádu stovek hodnocení
  • potřebujete min. 97 % doporučení za posledních 90 dní
  • Klesne-li Vám ve sledovaném období procento doporučení pod 95%, je Vám certifikát automaticky odebrán 
Na Heuréce to naleznete v sekci Ověřeno zákazníky / Nastavení a data z dotazníků. Jako první krok zkopírujete "tajný klíč" a vložíte do eshopu v admin / nastavení / předvolby - " Heuréka - ověřeno zákazníky - kód". Další krok bude aktivace eshopu. Oba kroky naleznete na obr. 7 a obr. 8.
6_overeno_zakazniky_LI.jpg
 
obr. 7 Klíč Ověřeno zákazníky
heureka_predvolby.jpg
obr. 8 vložení kódů v admin / nastavení / předvolby
 

Editace eshopu

Veškeré údaje, které jste na začátku vyplnili a chcete si je raději zkontrolovat nebo případně změnit v průběhu používání naleznete v sekci Nastavení / Informace o e-shopu. Vždy si zkontrolujte zda máte dobře "URL XML souboru". Kde si adresu najdete v eshopu se dozvíte hned v úvodu článku.
 
7_info_o_eshopu.jpg
obr. 9 editace eshopu 

 

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací