Výukové video SEO

V dnešní době je princip SEO dělat takový obsah, aby nějaké jiné weby začaly odkazovat právě na Váš web

Co se týče SEO optimalizace, tak na internetu najdete opravdu spousty materiálu. Je jasné, že každý kdo se tím začne prokousávat, tak z toho bude mít hlavu jako pátrací balón a neví co je správně a co je špatně.
 
 SEO se dá rozdělit na dvě hlavní věci: 
  1. To co je přímo na vašem eshopu, na vašich stránkách nebo-li ON-PAGE faktory
  2. OFF-PAGE nebo-li to co je jinde na webu
 
To co je na vašich stránkách můžete ovlivnit docela snadno. Je to to jaký máte obsah, jaké máte texty, jak se chová Váš eshop. To co je někde jinde na webu, tak to je to nejtěžší. Dříve bylo poměrně snadné vybudovat zpětné linky. V dnešní době je všechno komerční, takže v dnešní době máte zpětné linky jednak z katalogu jako je heuréka, zbozi.cz, soc. sítě, placené časopisy a např. katalogy stránek, které byly dříve a my jsme taky dříve registrovaly do 150 nebo 500 katalogů stránek, tak dneska už to nemá žádný smysl.
 
V dnešní době je princip SEO dělat takový obsah, aby nějaké jiné weby začaly odkazovat právě na Váš web. O tom je vlastně celé SEO. Abychom to řekli nějak srozumitelně. Když udělám dost kvalitní stránky, tzn. umístím na svoje stránky  návody, jak něco vytvořit, jak něco používat, jak něco navhrnout a lidi tam začnou chodit, tak sami začnou ve svých příspěvcích na  diskuzních fórech a lidi na ten můj web začnou odkazovat a tím pádem můj web půjde nahoru. To je ta složitější část, ale o té se v tomto videu bavit nebudeme. Přímo na tohle je nejlepší si najít specialistu. Zkrátka ve videu budeme řešit to co je přímo na eshopu, co si přímo můžete ovlivnit sami.
 
Jak zjistím klíčová slova? První by měla být nějaká analýza a zjistit co ty lidi vyhledávají. Pokud už s tím máte zkušenosti a máte svého analytika, tak už máte nějaký výstup. Pokud žádný takový výstup nemáte, tak je dobrý se zaregistrovat na Sklik nebo google adwards. Sklik nebo google adwards mají na internetu návrh klíčových slov. Přečtěte si například něco o tom, co je to longtail. To jsou takové základní věci o těch se tady zmiňovat nebudeme. Zadejte si to do google vyjede Vám o tom mraky článků.
 
Ve videu si to ukážeme na eshopu, který má X dodavatelů, naimportovali jsme zboží a nic se s ním prakticky nedělalo. Jedná se o klasický eshop s oblečením. Ukázka bude na kategoii, ale uplně stejně by se mělo vyplnit zboží a další.

Komentáře k Výukové video SEO

1
4.5.2020 18:53
Tonda

Srozumitelné. Praktické. Cenné. Díky

2
5.5.2020 09:03
Jana Sladká

Dobrý den, Tondo,

děkujeme Vám moc za reakci. Velmi si toho vážíme.

S pozdravem Jana Sladká

3
17.6.2020 15:37
Martina

Děkuji za video a užitečné tipy!

4
18.6.2020 09:10
Jana Sladká

Dobrý den, Martino,

moc děkujeme za reakci.

s pozdravem Jana Sladká

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací