Výukové video XML feed

Formát XML ja základ v přenosu dat a je potřeba, abyste věděli oč se jedná.

XML feed je datový soubor, který slouží k přenosu dat. Můžete tím exportovat Vaše produkty a další informace na Heuréku, Zboží.cz, Google nákupy a další. Každý feed by měl obsahovat název zboží, popis, cenu, skladovou dostupnost (případně doba dodání), parametry atd. Veškeré informace jsou uspořádané dle pevně stanovené struktury daného porovnávače. Pokud by tomu tak nebylo, tak by Vaše produkty byly jen velmi těžko dohledatelné. Tímto se jednoduše zařadí a zobrazí ve správné kategorii. 

 

Nikdy nezapomínejte na fakt, že co se posílá na daný portál v XML feedu je pouze ve Vašich rukách.

 

Nejen pro export slouží XML feed. Tímto souborem se dají přenést data automatickým importním můstkem, který Vám ušetří spousty práce se správou produktů ve Vašem eshopu od dodavatele. K vytvoření takového importu stačí pouze URL adresa, odkud se bude takový feed stahovat a každou noc se provede aktualizace produktů. 

 

Proč je XML feed tak oblíbený?

Je to velice jednoduchý formát, ve kterém se každý dokáže vyznat a přečte si co obsahuje.

 

Na heuréce se mi nezobrazuje co má, opravíte nám to?

Základem je se podívat co přesně se na Heuréku posílá a to práve naleznete v XML feedu. Vše co se do XML feedu přenáší si ovlivňujete sami v eshopu.

 

Máte nějaký program pro zobrazení XML feedu?

Používáme volně stažitelný program, který se naučíte ovládat okamžitě a zobrazí Vám to krásně strukturu dat. Jedná se o program FOX, který si můžete stáhnou zde:http://www.firstobject.com/dn_editor.htm

 

Specifikace Heuréky:https://sluzby.heureka.cz/napoveda/xml-feed/

Specifikace Zboží.cz:https://napoveda.seznam.cz/cz/specifikace-xml-feedu/

Specifikace Google:https://support.google.com/merchants/answer/7052112?hl=cs

Komentáře k Výukové video XML feed

1
5.3.2020 09:26
Mirek

Pro feed je důležité také nastavit texty v parametrech. Podle mne když to udělám špatně tak mi to heureka atp. nespáruje. Product a productname v textu productu je asi důležitý pro seo , vyhledávače. Ale pro heureku, zboží je podstatné to vyplni v parametrech? Nebo to chápu špatně??

2
5.3.2020 09:47
Jana Sladká

Dobrý den,
děkuji za reakci. Samozřejmě je to důležité, ale tohle téma si nechávám přímo pro samotný článek, kde se o tom rozepíšu. Momentálně jsem to vzala jenom obecně. :-)

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací