Výukové video Způsob dopravy - doprava na adresu

Nejčastějším způsobem dopravy je doprava objednávky do rukou zákazníkovi.

Nejpohodlnější způsob dopravy pro zákazníka, který nemusí nikam na výdejní místa a může si nechat zaslat balíček do práce nebo domů. Nejčastěji se využívá služeb české pošty a kurýrních společností. Výhodou je, že zákazník si může balíček online sledovat na webu přepravní společnosti.

"Url pro sledování zásilky" musíte mít vyplněné dle stránek Vašeho přepravce, aby se tam načetla konkrétní objednávka správně. Zákazníkovi se takový odkaz odešle, jakmile vyplníte v objednávce kolonku "Označení zásilky". Správný postup by měl být takový, že vyplníte číslo balíku a změníte stav objednávky. Změnou stavu objednávky dojde k tomu, že se zákazníkovi odešle email i přímo s url pro sledování zásilky.

Používáte porovnávač heuréka, zbozi.cz, google a další je potřeba to mít ve správné kolonce vyplněné. Pokud to nemáte, tak dochází k tomu, že se nezobrazuje žádná doprava u produktů v porovnávačích a to je ŠPATNĚ.

Každá doprava musí mít přiřazený nějaký způsob platby a lokality (máte-li je nastavené v admin / nastavení / lokality).

U multijazyčné verze byste si měli vybrat v kolonce "měna" jestli chcete přepočítavat dopravu automaticky nebo zvolíte přímo měnu, pro kterou je doprava určena.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací