Výukové video Způsob dopravy - doprava na pobočku

Uloženka, Zásilkovna a další dopravci, kteří mají výdejní místa po celé ČR a zakaznící si tak mohou balíček vyzvednout, kdy se jim to právě hodí.

Velmi hojně využívaná doprava na pobočku se rozmohla z toho důvodu, že výdejní místa jsou po celé ČR a také díky příznivé přepravní ceně.

U těchto typů doprav je důležité vybrat kolonku "Pobočky". POZOR! kolonka "script" se již nepoužívá. Vyberete dopravce a tím se Vám stáhnou pobočky, ze kterých si může zákazník vybírat. Jestli se Vám pobočky zobrazí si můžete ověřit v admin / nastavení / způsob dopravy a na konci stránky máte "Stažené pobočky". Abyste měli ty nejaktuálnější data tak stačí kliknout na "Smazat stažené pobočky - pro nové načtení".

"Url pro sledování zásilky" musíte mít vyplněné dle stránek Vašeho přepravce, aby se tam načetla konkrétní objednávka správně. Zákazníkovi se takový odkaz odešle, jakmile vyplníte v objednávce kolonku "Označení zásilky". Správný postup by měl být takový, že vyplníte číslo balíku a změníte stav objednávky. Změnou stavu objednávky dojde k tomu, že se zákazníkovi odešle email i přímo s url pro sledování zásilky.

Používáte porovnávač heuréka, zbozi.cz, google a další je potřeba to mít ve správné kolonce vyplněné. Pokud to nemáte, tak dochází k tomu, že se nezobrazuje žádná doprava u produktů v porovnávačích a to je ŠPATNĚ.

Každá doprava musí mít přiřazený nějaký způsob platby a lokality (máte-li je nastavené v admin / nastavení / lokality).

U multijazyčné verze byste si měli vybrat v kolonce "měna" jestli chcete přepočítavat dopravu automaticky nebo zvolíte přímo měnu, pro kterou je doprava určena.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací