XML feed pro Glami

Správné nastavení parametrů pro Glami

Dobrý den,
 
abyste mohli zobrazovat produkty na GLAMI je zapotřebí mít vytvoření správně parametry. Jak správně vytvořit parametry si vysvětlíme v následujícím textu. Veškeré další specifikace naleznete v tomto odkazu: https://www.glami.cz/info/feed/.
 
V admin / zboží / parametry zboží si přidáme parametr s názvem materiál a klikneme na "Přidat parametr" - viz obr. 1.
 
obr. 1 Přidání parametru materiál
 
Parametr se Nám přidal a je potřeba vyplnit "Heureka <PARAM_NAME>". Nejlepší způsob je když se Vám Název a Heuréka <PARAM_NAME> shodují. Slouží to hlavně pro přehlednost s orientaci. Tzn. do "Heureka <PARAM_NAME>:" si napíšeme "Materiál" - viz obr. 2.
 
 
obr. 2 Vyplnění Heureka <PARAM_NAME>
 
Ohledně nastavení máme vše vyplnění správně a teď se podíváme na to, jak zapsat správně typ materiálu. Pro správné nahrávání je zapotřebí, aby každý materiál byl psaný ve tvaru "Typ materiálu" "mezera" "počet% (% musejí být výhradně za číslem, pokud to bude s mezerou, tak je to špatně feed to nevezme)", např. Bavlna 100% - viz obr. 3.
 
obr. 3 správný zápis materiálu
 
Tento zápis je pouze pokud máte produkt, který je složený z jednoho materiálu. Pokud budete mít produkt, který je složený ze 3 materiálu, tak si musíte vytvořit 3x parametr materiál. Lišit se to bude pouze v zápisu u produktu. Následně Vám to ukážu na obrázcích, aby to bylo lépe pochopitelné.
obr. 4 vytvoření parametrů
 
 
obr. 5 Správné zapsání u produktu
 
Stejným způsobem budete postupovat u materiál vrch, materiál výplň,  materiál podšívka a další. 
 
Pro shrnutí:
  1. "Název" a "Heureka <PARAM_NAME>:" se budou shodovat 
  2. Pro každý druh materiálu musíte mít parametr materiál
  3. Zápis je ve tvaru "druh materiálu" mezera "počet v % - BEZ MEZERY"
 
Jak si zkontrolovat zda to vyplňujete správně? V admin / databáze / export / heuréka XML feed se podíváte do feedu, co se tam posílá za parametry. Než kliknete na samotný odkaz, tak kliknete na tlačítko "Smazat dočasné soubory"(z toho důvodu, abyste měli aktuální data ve feedu). Vyhledáte si produkt, u kterého jste to vyplnili a měli byste tam vše najít - viz obr. 6.
 
obr. 6 Zobrazení parametrů ve feedu

Komentáře k XML feed pro Glami

1
14.2.2020 15:45
Mirek

Glami požaduje své vlastní specifika např - categorytext. Poslal jsem jím feed pro heureku. Ale systém mi hlásí že je chybný.Konkrétně zmíněné kategorie.

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací