Zbozi.cz - napojení

Chtěli byste mít Váš eshop na zbozi.cz a nevíte si rady? Seznámíme Vás se všemy potřebnými informacemi a ukážeme Vám způsob jakým propojíte eshop se zbožím.cz.

Zboží.cz je jedním z několika velkých srovnávačů zboží v České republice. Velkou výhodou srovnávače je, že má svůj PPC systém promování produktů. Systém PPC má za úkol přesné cílení na vaše potencionální klienty. Zvyšuje tím povědomí o značce a v neposlední řadě máte k dispozici měřitelné výsledky. Jedná se o jeden z nejsilnějších nástrojů online marketingu.
 
V článku Vás seznámíme se všemi potřebnými informacemi a ukážeme Vám způsob jakým propojíte eshop se Zbožím.cz.
 

Registrace na Zboží.cz

Pokud teprve s registrací začínáte, tak je na místě, abyste si prošli "Pravidla pro internetové obchody ", kde naleznete nezbytné informace pro Váš eshop. Naleznete zde například jaké jsou požadavky na název Subjektu, požadavky na XML soubor, jednotlivé zboží a povolený obsah. 
 

Registrace

Prvním krokem pro úspěšnou registraci je nutné si nejprve založit "účet od seznamu". Pokud již účet máte nebo jste si účet založili, tak se přihlásíte do "klientské sekce" Seznamu. V levém menu klikněte na tlačítko Registrace a vyberte možnost Registrovat na Zboží.cz (obr. 1).
 
 
obr. 1 Registrace do klientské sekce Zbozi.cz
 
Po kliknutí na tlačítko registrovat následují 4 důležité kroky. Prvním z nich je výběr vaší firmy. Pokud je vaše firma zaregistrovaná na firmy.cz, tak stačí když zadáte pouze název. V dalších případech zadejte identifikační číslo firmy a klikněte na vyhledat. V dalším kroku vyberete váš Seznam účet.
 

Nastavení XML feedu

XML feed je datový soubor, který přenáší informace o všech vašich položkách v eshopu. URL adresu najdete v admin / databáze / export / XML feedy - obr. 2 .
obr. 2 URL adresa XML feedu 
 
URL adresu na které se XML feed nachází je potřeba zkopírovat a umístit ve třetím kroku nebo-li v kroku Přidat obchod na Zboží.cz do kolonky URL feed.
 

Seznam peněženka

Posledním krokem pro to, aby se vaše produkty zobrazovaly na Zboží.cz, je potřeba nabít kredit do služby "Seznam Peněženka".  Samotná registrace vás provede důležitými kroky.
 
Aby nedošlo k výpadku vaší kampaně, důležité mít stále nahraný kredit. Pokud si nebudete vědět rady, tak se můžete podívat na návod "Nastavení Snadných plateb kartou". 
 
Cena jednotlivého prokliku na Váš eshop se pohybuje od 0,5 Kč do 2 Kč bez DPH dle výše prodejní ceny položky. Platíte pouze za zákazníka, který přijde na Váš eshop. Zobrazení nabídky je zdarma.
 
Vaše produkty se zpravidla zobrazují do 2 hodin od zaplacení potřebného kreditu do Peněženky.
 

Nastavení v eshopu

Pokud jste provedli veškeré kroky, tak už zbývá jen všechno správně nastavit u Vás v administraci. 
 

Párování kategorií v eshopu

Kategorie si na zbozi.cz napárujete sami admin / zboží / kategorie zboží - obr. 3.  Klikněte na Zbozi.cz a vidíte zde přehled veškerých vašich kategorií, které si můžete napárovat. Před samotným párováním, Vám doporučuji si projít strukturu všech kategorí Zbozi.cz, kterou naleznete pod tímto odkazem Zobrazit strukturu všech kategorií (nachází se pod samotným názvem Zbozi.cz - párování kategorií) - obr. 4.
 
 
 
obr. 3 Párování kategorií
 
Pro napárování kategorie pouze stačí napsat název kategorie ve sloupci "vyhledat" a kliknout na vybranou kategorii. Pokud jste tento krok provedli správně, tak se Vám ve sloupci "Přiřazená kategorie Zboží.cz" zobrazí vybrané kategorie - obr. 5. Nezapomínejte nikdy na tlačítko Uložit změny.
 
obr. 4 Struktura všech kategorií Zbozi.cz a párování kategorie Kabelky
 
 
obr. 5 Správně napárovaná kategorie Kabelky
 
 

Párování produktů

Pokud Vám nestačí samostatné párování kategorií, tak můžete využít párování jednotlivých produktů. Docílíte toho přidáním parametru  "zbozicz_category_id" - obr. 7. S tímto parametrem se Vám taky přidají další 2 parametry - " Zbozi.cz" a " Zbozi.cz". Parametry si můžete přidat dvěma způsoby:
  1. U produktu kliknete na "Nastavení parametrů" a dáte přidat parametr.
  2. V admin / Zboží / Parametry zboží a kliknete na přidat parametr.
 
Parametr zbozicz_category_id se hodí pokud potřebujete toto zboží napárovat na jinou kategorii než je napárovaná celá kategorie, ve které se zboží nachází. Stačí pouze napsat kód nebo název dané kategorie a kliknutím vybrat. 
 
Na Zbozi.cz naleznete a vašeho produktu a zkopírujete jej do správných kolonek. Pokud máte všechno správně vyplněné, tak dáte jen Uložit změny - obr. 6. . Provedené změny si můžete vždy sami zkontrolovat v admin / databáze / Export / XML feedy  a vyberete feed pro zbozi.cz.
obr. 6 párování produktu na Zbozi.cz
 
 
obr. 7 Parametry u produktů a jejich nastavení
 

Zobrazení v XML feedu

Na obr. 7 vidíme XML feed pro zbozi.cz, kde je napárovaná pouze kategorie.
 
obr. 7 Napárovaná kategorie Kabelky
 
Oproti předchozímu obrázku máme na obr. 8 ukázku XML feedu, kde je napárovaný produkt.
 
obr. 8 Správně napárovaný produkt na Zboží.cz

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací